Serviciile noastre cuprind două părți:

Pe de-o parte, recrutarea și selecția candidaților în România și pe de altă parte susținerea candidatului, de la plecarea către Germania până la finalizarea contractului de muncă. Noi nu facem doar plasarea candidaților ci suntem responsabili pentru fiecare aplicant. Asigurăm suport permanent noilor angajați în Germania.

Ca parte a procesului de recrutare, depășim întotdeauna așteptările personalului și căutam candidați profesioniști pentru contracte permanente, temporare, sau pe durata proiectului, în special în industria de construcții.

Misiunea noastră este de a găsi candidatul potrivit pentru poziția potrivită. În acest sens, am dezvoltat strategii de recrutare care sunt în strânsă legătură cu valorile și principiile de integritate:

Dezvoltarea relațiilor cu clienții este principalul obiectiv al unui proces de recrutare de succes: este responsabilitatea noastră să înțelegem nevoile și cultura organizațională a clientului ca să putem conduce o căutare țintită a candidaților. Dezvoltarea relațiilor cu clientul este un efort constant care continuă și după perioada de garanție asociată cu angajarea candidatului.

Căutarea candidaților potriviți: calitatea candidaților prezentați clienților noștri poate avea un impact major asupra reputației noastre. Prin găsirea candidaților potriviți, cu experiența și abilitațile pe care și le doresc clienții noștri, NEWORK poate constitui un mare avantaj, atât pentru cariera candidatului cât și pentru client.

Folosirea unor practici de recrutare corecte: recrutarea și angajarea sunt procedee guvernate de egalitatea în fața locurilor de muncă, Codul Muncii și alte legi în domeniul muncii. Un obiectiv pe care îl promovăm permanent este menținerea practicilor de recrutare în acord perfect cu legile din domeniul legalității muncii, a egalității și echității candidaților în procesul de recrutăre și angajare.

Diversitatea forței de muncă: procesul de recrutare este bazat în totalitate pe diversitatea de rasă, origini naționale, dizabilități și sex. Sunt bineveniți toți candidații proveniți din cele 3 generații diverse care există pe piața muncii: ”Baby Boomers” - născuți între 1946-1964, ”Generația X” - născuți între 1965-1980 și ”Mileniarii” - născuți după 1980. Ne dorim construirea unei diversități a forței de muncă și implementăm politici ce pun în valoare muncitori de diverse vârste.

VOILA_REP_ID=C12581E7:003052A9