Serviciile noastre cuprind două părți:

Pe de-o parte, recrutarea și selecția candidaților īn Romānia și pe de altă parte susținerea candidatului, de la plecarea către Germania pānă la finalizarea contractului de muncă. Noi nu facem doar plasarea candidaților ci suntem responsabili pentru fiecare aplicant. Asigurăm suport permanent noilor angajați īn Germania.

Ca parte a procesului de recrutare, depășim īntotdeauna așteptările personalului și căutam candidați profesioniști pentru contracte permanente, temporare, sau pe durata proiectului, īn special īn industria de construcții.

Misiunea noastră este de a găsi candidatul potrivit pentru poziția potrivită. Īn acest sens, am dezvoltat strategii de recrutare care sunt īn strānsă legătură cu valorile și principiile de integritate:

Dezvoltarea relațiilor cu clienții este principalul obiectiv al unui proces de recrutare de succes: este responsabilitatea noastră să īnțelegem nevoile și cultura organizațională a clientului ca să putem conduce o căutare țintită a candidaților. Dezvoltarea relațiilor cu clientul este un efort constant care continuă și după perioada de garanție asociată cu angajarea candidatului.

Căutarea candidaților potriviți: calitatea candidaților prezentați clienților noștri poate avea un impact major asupra reputației noastre. Prin găsirea candidaților potriviți, cu experiența și abilitațile pe care și le doresc clienții noștri, NEWORK poate constitui un mare avantaj, atāt pentru cariera candidatului cāt și pentru client.

Folosirea unor practici de recrutare corecte: recrutarea și angajarea sunt procedee guvernate de egalitatea īn fața locurilor de muncă, Codul Muncii și alte legi īn domeniul muncii. Un obiectiv pe care īl promovăm permanent este menținerea practicilor de recrutare īn acord perfect cu legile din domeniul legalității muncii, a egalității și echității candidaților īn procesul de recrutăre și angajare.

Diversitatea forței de muncă: procesul de recrutare este bazat īn totalitate pe diversitatea de rasă, origini naționale, dizabilități și sex. Sunt bineveniți toți candidații proveniți din cele 3 generații diverse care există pe piața muncii: ”Baby Boomers” - născuți īntre 1946-1964, ”Generația X” - născuți īntre 1965-1980 și ”Mileniarii” - născuți după 1980. Ne dorim construirea unei diversități a forței de muncă și implementăm politici ce pun īn valoare muncitori de diverse vārste.

VOILA_REP_ID=C12581E7:003052A9